OCENA

KEPA SAILING

Termin dogodka

od 23.09.2023

do 26.09.2023

Ste si od nekdaj želeli jadrati? Ali doživeti sproščen, aktiven in zabaven oddih na jadrnici z vašimi prijatelji, družino ali sodelavci….? Se sprašujete, kako jadrati, tudi če niste izkušen jadralec? Potem je sedaj pravi čas, da se nam pridružite na jadranju po Dalmaciji (Sukošan – Žut –– Ist – Silba – Sukošan).

Brez skrbi, za jadranje z nami ne potrebujete nobenega predznanja. Izkušeni slovenski skiperji bodo poskrbeli za varno in brezskrbno jadranje, da boste lahko odklopili vsakdanje skrbi, sklenili nova prijateljstva in predvsem uživali. Zraven pa boste spoznali in se naučili še nekaj osnov jadranja in opravili tudi mini tečaj jadranja. Pripravili smo vam bogat program in odlično ponudbo. Preživite z nami 4 dni na eni izmed jadrnic in zagotavljamo vam, da nas boste zapustili z najlepšimi jadralskimi spomini za vse življenje.

Avanturi naproti se bomo podali z sodobno opremljenimi jadrnicami, ki sprejmejo od 6 do 10 oseb + skiperja). Jadrnice so opremljene z vso potrebno opremo (kuhinja, kopalnica, wc, tuš, posteljnina …) in nudijo potrebno udobje.

 

1.DAN SUKOŠAN – ŽUT

Našo jadralsko pot bomo začeli v marini v Sukošanu, kjer se bomo zbrali do 15.ure. Po 15.00 oziroma po prevzemu jadrnic s strani skiperjev, sledi namestitev na jadrnice, na katerih vas bo pričakala slastna dobrodošlica v obliki 1 kg zašinka, 2 kg kruha, 5 l vina in plato piva. In Kepa jadranje se bo pričelo. Odjadrali bomo proti otoku ŽUT. Na poti bomo imeli tudi malo šolo jadranja, ker se boste naučili osnov jadranja.

Otok Žut je eden izmed otokov kornatskega arhipelaga. Nahaja se med Pašmanom na eni in skupino kornatskih otokov na drugi strani. Gre za drugi največji otok Kornatov, vendar pa ne spada med otoke Nacionalnega parka Kornati in nikoli ni bil stalno poseljen.

Sidro bomo spustili pri znani Konobi Sandra, kjer bo že dišalo po slastni večerji, ki nas bo pričakala. Po večerji bomo nadaljevali naše druženje do jutranjih ur in se zavrteli ob glasbi našega DJa.

2.DAN ŽUT – IST

Po prijetnem zajtrku in kavici na svežem zraku bomo »vrvi« resno vzeli v roke in ob cca 10:00 imeli štart male regate. Verjamemo, da je športni duh prisoten v vsakem od vas. Zato se bomo na tekmi male regate potrudili, sodelovali in si tako nove izkušnje nabrali. Naj pa vas to ne bremeni preveč, saj ste za nas vsi zmagovalci. Po prihodu vseh bark na cilj in ugotovitvi rezultatov, se bomo odpočili in se skopali v kristalni vodi. Prijetno ohlajeni in polni novih vtisov se bomo podali do otoka Ist.

Otok oziroma, bolje, otoček Ist ima le 9,7 km2 in se nahaja v Severni Dalmaciji. Na jugu se skoraj stika z otokom Molat, od katerega ga loči ozek morski preliv Zapuntel. Na otočku se nahaja eno naselje, ki ima isto ime – Ist in v katerem živi manj kot 200 stalnih prebivalcev, ki gojijo predvsem oljke in grozdje. Ima sproščujoče vzdušje, saj si tam obkrožen s kristalno čistim morjem in naravo. Čudovita peščena plaža Ist se nahaja v središču vasi. Obvezen pa je tudi sprehod na najvišjo točko otoka Straža, kjer stoji cerkev Marije Snežne.

Ta večer si bomo privoščili okusno večerjo na jadrnicah, v zalivčku pod zvezdnati nebom in pogledom na morje.

3.DAN IST – SILBA

Po jutranjem lepotnem spancu bomo okoli 9:30 krenili proti otoku Silba – očarljivem raju. Otok je znan kot “Vrata v Dalmacijo” ter po tem, da na tem bujnem zelenem otoku ni avtomobilov, le majhni traktorji, ki oskrbujejo lokalne trgovine. V središču mesta, zavit v vijugasto stopnišče, je “Stolp ljubezni”, spomenik legendarni ljubezenski zgodbi, ki jo pripovedujejo generacije – Legenda o starem morskem psu in lepi Domeniki. Obisk stolpa je nujen – z njegove razgledne ploščadi ne boste našli bolj osupljivega razgleda ali lepšega sončnega zahoda.

Po podvigu na stolp, pa se seveda prileže slastna večerja, ki si jo bomo privoščili v otoški konobi . Skupaj se bomo odpravili do izbranega gostišča, kjer nas bo prijazno osebje pričakalo z dobrodošlico in okusno večerjo. Že sedaj pa vas opozarjamo, da DJ BGH zavrti samo najboljše komade, zato se boste hoteli zavrteti po plesišču in skupaj bomo plesali pozno v noč.

 1. SILBA – SUKOŠAN

Zjutraj bomo še zadnjič pojedli zajtrk v prijetnem valovanju morja, spili kavico in ob 9:30 odrinili s Silbe proti začetni destinaciji. Sledila bo lepa plovba, na kateri bomo vsak pri sebi obujali spomine. Povratek v luko bo okoli 16.00. Naredili bomo še nekaj skupinskih posnetkov in se poslovili z obljubo, da se še vidimo na morju.

 • V CENO JE VKLJUČENO:

  • 4 dnevni najem jadrnice iz nabora jadrnic s slovenskim skiperjem,
  • 4 dni jadranja po Dalmaciji,
  • mini tečaj jadranja – mala šola jadranja in pomorskih veščin,
  • hrana in pijača na jadrnici (zašinek 1 kg, 5 l vina, plato piva)
  • 2x večerja v konobi (pijača za doplačilo),
  • turistična taksa,
  • posteljnina,
  • končno čiščenje jadrnice,
  • gorivo za jadrnico,
  • plačilo marin in privezov za jadrnico,
  • organizacija plovbe in celotnega programa jadranja,
  • presenečenje ob 15 letnici KEPE – DARILO za vse udeležence.

   

   

razprodano

Cena

že od

430 €

Cena vključuje: